Евро Холидейс
+359 2 4444 660; 0879821052 10:00 - 19:00 от Пн - Пт /
Вашата поръчка (0)
Начало / Екскурзии / автобус / Гърция / ДРЕВНИТЕ ТАЙНИ НА ЕПИР - Южна Албания и Гърция
лв. / / $
ДРЕВНИТЕ ТАЙНИ НА ЕПИР - Южна Албания и Гърция
Екскурзия с автобус

ДРЕВНИТЕ
ТАЙНИ НА ЕПИР - Южна Албания и Гърция
София- Саранда-Ксамил-Бутринт-Парга-Канали-Некромнео-Янина-София

6 дни
Цена на човек от
569.00 лв.
Информация
/
Цени
/
Резервирай

ПРОГРАМА

Без нощен преход с 4 Бонуса и страхотни допълнителни екскурзии


1
–ви ден: Отпътуване от София, в 6:30 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Саранда /около 640 км/. Пристигане късния след обяд в красавицата на Албанска Ривиера - Саранда един от най-известните курорти, разположен край просторен залив на Йонийско мореГрадът на „40-те светии“, очарова всеки посетител с модерния си вид, вкусната средиземноморска храна, чистото море и невероятно милите хора, които го обитават. Дългата крайбрежна улица е осеяна с малки магазинчета, таверни и барове, а нощният живот е сред един от най-добрите в страната. Настаняване в хотел 3* на брега на морето. Вечеря в хотела. Нощувка

2-ри ден: Закуска. Свободен ден за почивка или екскурзия по желание  Извора  „Синьото око“ и плажа „Ксамил“.  Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО. Покрай причудливия извор клокочи красива река, която се нарича „Бистрице“,името й само говори за нея-водата е кристално чиста и бистра. През пролетта на това девствено място могат да се видят цели рояци от пеперуди с мастиленосини крила. Никой водолаз не е успявал до сега да стигне до дъното на Синьото око. Причината е високото налягане, създавано от подземните води, които избиват на повърхността с голяма сила. Погледнат от високо, изворът наистина наподобява око с тъмносиня зеница в центъра, около която се виждат всички нюанси на синия и синьозеления цвят. /Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/. Остатъка от деня ще прекараме на Ксамил, като по път ще направим кратка фотопауза на плажа на Чайките, за да се възхитим за пореден път на великолепието на тукашната магична природа. И ето ни в Ксамил – тропическият рай на Албания, намиращ се точно срещу остров КорфуКурорта Ксамил е едно от най- красивите кътчета от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело. Най големите от тях се наричат Близнаците и освен за къпане може да ги посетите и за вкусна храна. До най-малките и най-близки острови може да се стигне и с плуване от брега. Свободно време за почивка край плаж „Бора-Бора“, както не на шега го наричат местните албанци. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден: Закуска. Последен ден в Албания, през който ще направим прехода до Гърция. През този ден като БОНУС ще посетим и един много интересен дрвен град в Албания – Бутринт. Останките на града са от изключително значение за историята и археологията,  включени в листата на ЮНЕСКО. За Бутринт се знае, че е един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите. Според легендите първите жители по тези места били бегълци от погубената Троя, които донесли  със себе си своите традиции и вярвания. Те направили  жертвоприношение с бик на брега на езерото. След като разчели знаците на благосклонност от боговете, основавали града Бутринтоум, което означава „ранен бик”. От значим и голям за времето си град през вековете Бутринт потънал в забвение под пластовете кал и пепел. През 1928 г. италианска експедиция, изпратена от Мусолини, започнала системно и задълбочено да разкрива пластовете история. За кратко време изпод тропическата растителност възкръснал за нов живот град за чудо и приказ. Класически руини и великолепни мозайки сред пищна растителнос, окъпани от водите на голямо солено езеро. Крепостта, издигната в съседство от Али Паша е била в края на 18 век притегателен център за много европейски дипломати и пътешественици, сред които и лорд Байрон. По-голямата част от сградите, които виждаме днес, са в автентичния си вид: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Пътуването продължава към гръцката граница, за преминаване през през ГКПП Кяфе Боте – Мавромати. Покрай най-голямото пасажерско пристанище на Западна Гърция – Игуменица ще пристигнем в Парга – градът който наподобява на игра на кубчета, редени от гигантски малчугани. Според много опитни пътешественици Парга е най-хубавият курорт на Гърция. Тя е уникално, закътано морско градче разположено амфитеатрално по склоновете на зелени хълмове, спускащи се към кристалните води на Йонийско море. Съчетанието между планина и море, пъстроцветни къщички в стар и нов средиземноморски стил, стара венецианска крепост на хълма, която е защитавала града от набезите на пирати и турци, много зеленина и цветя, малки симпатични заливчета, невинното спокойствие на малкото пристанище, всичко това прави Парга притегателен център за всеки почитател на красотата. В заливът на Парга е разположен и малък остров, покрит с буйна зеленина. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на островчето. Свободно време в Парга за посещение на обекти по интереси. Отпътуване за курорта Канали, разположен на един от най-приятните и топли заливи на Йонийско море. Кристално чистата вода и пясъчния плаж са на метри от хотела, който е със собствен аквапарк.Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободен ден на плажа на Йонийско море или морско приключение с  посещение на красивия остров Лефкада, по стъпките на героя Одисей.  Екскурзия„Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”. Ако като дете сте мечтали да бъдете мореплавател или даже морски пират, то тази програма ще възроди детската ви мечта. Един невероятен ден, изпълнен с много приключения, острови и плаване в открито море. Подарете си това очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада, милионерските острови – Скорпио, Спарти и Скорпиди. Един ден изпълнен с много впечатления - морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове. Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането около 20:00 часа.Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.Нощувка.

5-ти ден: Свободен ден за почивка или пътешествие до Островът на Нимфите – прекрасният Корфу. Едва ли някой не е слушал за най-северният Йонийски остров с красиво име на нимфа. Легенди, свързани с него се носят още от древни времена. Влюбен в него и в прекрасната нимфа Керкира е бил и самият бог на моретата и океаните – Посейдон.  С красива и разнообразна природа Корфу е безспорен фаворит сред гръцките острови. Ще имаме възможност да регледаме достолепната му столица Корфу-таун, град с две крепости и околностите му, както и да разберем защо австро-унгарската императрица Елизабет, известна като Сиси, го е предпочела пред всички останали острови в Средиземноморието. Отпътуването от хотела 7:30 часа, връщане в хотела  около 19:30 часа. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. След закуска- отпътуване за България по маршрут Канали-Некромантео-Янина-София. По пътя към дома ще разгледаме още две прекрасни кътчета в Гърция. Първата ни спирка е  Оракулът Некромантео - "Оракулът на смъртта"В Древна Гърция са запазени ощо три значими оракула: Делфи, Додони и Некромантео – единственият, при който поклонниците са търсили връзка със своите близки покойници. В специални подземия те принасяли дарове и докарвани в транс от жреците, контактували с мъртвите. Според легендата именно тук Орфей измолил от върховния бог Зевс освобождаването на Евридика от подземното царство и получил указания как да слезе във владенията на Хадес, да пресече Реката на забравата и да освободи своята любима.

Продължаваме по магистралата Егнатия, по която ще можете да се полюбувате на красивите Епирски планини и прекрасната панорама. Ще направим кратка отбивка към Епирската столица Янина, известна в древността, като леговището на Али Паша. Красивата столица на областта  е разположена край живопистното езеро Памвотида. Янина е прекрасен град, запазил много образци от периода на османското владичество. Не случайно тя е и лобното място на известният кървожаден владетел Али Паша, осмелил се да се обяви за независим и да даде отпор на турския султан. До езерото се издига огромнна каменна крепост, с дебели зидове, джамии и стари къщи, доказващи мощта на владетеля им. За финал на кратката ни разходка ще се насладим на прохладата на Янинското езеро. Свободно време за обяд или посещение на обекти по интереси. Отпътуване за България, пристигане в София късно вечерта.
 

Цени за ДРЕВНИТЕ ТАЙНИ НА ЕПИР - Южна Албания и Гърция

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЕДНО РАЗНООБРАЗНО ПЪТУВАНЕ ПО НАЙ-КРАСИВИТЕ И АТРАКТИВНИ МЕСТА ОТ АЛБАНСКОТО И ГРЪЦКОТО КРАЙБРЕЖИЯ НА ЙОНИЙСКО МОРЕ. КРАСОТАТА НА ДВЕТЕ СТРАНИ Е ЗАПЛЕНЯВАЩА – ЖИВОПИСТНИ ГРАДЧЕТА, ДЕВСТВЕНИ ГОРИ И ПЛАНИНИ,  ДРЕВНИ РУИНИ С ИЗВИСЯВАЩИ СЕ КРЕПОСТИ, ПРЕКРАСНИ ПЛАЖОВЕ И ОСТРОВИ СРЕД ЛАЗУРНИТЕ ВОДИ НА ЙОНИЙСКО МОРЕ!

 

Цена на човек, за пакет, в лева Със закуска и вечеря Цени по ранни записвания до 30.04.2022 Редовни цени след дата 01.05.2022
Възрастен в двойна стая 569.00 лева 609.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая 569.00 лева 609.00 лева
Дете от 0 до 5 год. с двама възрастни 359.00 лева 389.00 лева
Дете от 6 до 10 г. с двама възрастни 429.00 лева 459.00 лева
Единично настаняване 799.00 лева 839.00 лева

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Саранда;
 • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Канали;
 • БОНУСПосещение на епирската столица Янина в Гърция;
 • БОНУС: Посещение на Оракула Некромантео в Гърция;
 • БОНУС: Посещение на град Парга в Гърция;
 • БОНУС: Туристическа програма в Бутринт в Албания;
 • Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
 • Цената не включва:
 • Програма по желание „Извора Синьото око и плаж Ксамил” – 10 евро на човек, без включена такса за Синьото око съоръженията на плажа Ксамил;
 • Програма по желание „Остров Лефкада и круиз Средни йонийски острови” – 40 евро възрастен, деца до 11,99 години – 25 евро с включени всички такси и трансфер, лек обяд кораба;
 • Програма по желание „Островът на нимфите Корфу“ – 45 евро възрастен, деца до 11,99 год. – 40 евро с включени фериботни такси и трансфери и местен екскурзовод /без входна такса в Ахилеон – заплаща се на място – 7 евро на човек за група от 20 човека/
 • Курортна такса в Гърция 1,50 евро на ден, на стая заплаща се на място на рецепцията на хотела;
 • Входни такси в обектите и музеите в Албания и Гърция /Бутринт, Синьото око, Парга, Некромантео/
 • Доплащане за медицинска застраховка:-Лица над 65 години и деца под 5 год : 8 лева
 • Доплащане за гарантирани предни места до 3-ти ред в автобуса – 30 лева на човек.
 • ПСР- или антигенни тестове, ако това се изисква към датата на пътуването
 • Горивни такси при промяна в цените на горивата с повече от 10 % нагоре, обявяват се до 20 дни преди датата на отпътуване.​ 

Ориентировъчни входни такси на обектите:
Входна такса в Бутринт – 1000 леки;
- Вход в Синьото око – 
150 леки;
Чадър с 2 шезлонга на Ксамил – 1000 леки;
Входна такса в Ахилеон -Корфу – 7 евро на човек за група от 20 човека;
- Входна такса в Старата крепост на Корфу – 3 евро
- Входна такса за Двореца „Св.Михаил и Св. Георги“ Корфу – 6 евро

- Оракула Некромантео – 8 евро, с намаление – 2 евро;
Всички входни такси се заплащат на място в обектите. Туроператорът не носи отговорност за евентуална промяна на местните такси и входове в музеите.
За групи в обектите се считат минимум 20 човека.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащаnе:депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиiто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

 

Резервирайте за екскурзия с автобус: ДРЕВНИТЕ ТАЙНИ НА ЕПИР - Южна Албания и Гърция

Име*
Имейл*
Телефон*
Тръгване на дата
Връщане на дата
Възрастни
Деца
Моля, попълнете символите Евро Холидейс
Допълнителни изисквания / уточнения
Туристически гидове Туристически карти Сувенири от пътувания
за Вашето пътуване
пътуване
Туристически гидове Туристически карти
Сувенири от пътувания
Следвайте ни
Twitter
Twitter
Google+
Google+
Linked In
Linked In
Visa / MasterCard
© 2016 Еврохолидейс Всички плащания през сайта се извършват към Еврохолидейс ЕООД, ЕИК: 121867222.
BATA
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!