Евро Холидейс
+359 2 4444 660; 0879821052 10:00 - 19:00 от Пн - Пт /
Вашата поръчка (0)
Начало / Екскурзии / самолет / Екскурзия в Ливан
лв. / / $
Екскурзия в Ливан
Екскурзия със самолет

Екскурзия
в Ливан
София - Истанбул – Бейрут – Бейтедин – Дер ел Камар - Баалбек – Анджар - Ксара - Джейта Грото - Библос - Хариса - Саида – Тир - Магдуш- - Бейрут - Истанбул – София

6 дни
Цена на човек от
2455.00 лв.
Информация
/
Цени
/
Галерия
/
Резервирай

Програма

1-ви ден София - Истанбул

Среща на летище София за полет от София до Бейрут в 15:25ч. с прикачване в Истанбул. Пристигане на международно летището в Бейрут в 20:35ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел 4* в Бейрут. Нощувка.

2-ри ден Бейрут – Бейтедин - Дер ел Камар

Закуска. Панорамна обиколка на Бейрут (Скалата Рауш, площадът на мъчениците и джамията Мохамад Ел Амин в Бейрут). Градът е построен върху скали, на място обитавано още от праисторически хора. През годините е бил засенчен от по-силните си съседи, но през първото хилядолетие преди новата ера започва да придобива по-голямо влияние. По римско време е колония на Римската империя, важно пристанище и културен център. По време на римската и византийска епоха се отличава със своята юридическа школа, чийто професори са помогнали за изработването на прочутия Юстинианов кодекс.

Градът е разрушен от земетресение през 551г., а век по-късно е завладян от араби мюсюлмани, и през 1109г. от кръстоносците. Остава под тяхна власт до 1291г., когато е завладян от мамелюци. През 1516г. започва 400-годишно османско управление. През 17в. е периодът на просперитет под управлението на емир Фахредин II. След разпадането на Османската империя и краят на Първата Световна Война, градът става столица на съвременен Ливан. Бейрут, с близо 1 000 000 жители, остава културния и търговски център на страната. Някои от основните му забележителности са: статуята на мъчениците, пазарите и сградата на парламента.

Отпътуване за Бейтедин. Посещение да двореца Бейтедин – той датира от началото на 19в. и е само на 43км. от Бейрут. Построен е от Емир Бехир II, който управлявал Ливан повече от 50г. Със своите арки, галерии и стаи, декорирани от художници от Ливан, Дамаск и Италия, тази сграда е модел на източната архитектура. Днес в двореца се помещава музей на оръжия, костюми и бижута, както и археологически музей и музей на византийските мозайки.

Отпътуване за Дер ел Камар на 35км. от Бейрут. В наши дни е типично ливанско село с исторически център, соук /пазар/, музей, джамия и църкви.

Връщане в Бейрут. Нощувка.

 

3-ти ден Джейта Грото - Библос - Хариса

Закуска. Посещението ни започва с красивия финикийски град Библос, след което продължава с известните пещери Джейта с техните приказни пейзажи. Кратка почивка за обяд и обиколката ни продължава към Хариса (еднопосочен кабинков лифт) с панорамна гледка към залива Jounieh.

Пещерите Джейта Грото са сред 14-те финалиста за новите 7 чудеса на света. Това са едни от най-красивите пещери в света, на 20км. от Бейрут. Долната част на пещерата се посещава с лодки по пещерното езеро, дълго 623м.

Библос – населен още през неолита, Библос е сред най-старите финикийски градове. Владян от персийци, римляни, кръстоносци и османци, оставили отпечатък върху архитектурата на града. Библос е мястото, където е била създадена и първата линейна азбука – предшественик на всички съвременни азбуки, включително гръцка и латинска. Най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Тук е имало и култ към Адонис – богът олицетворение на умиращата и възкръсваща природа. Забележителностите са: крепостният замък и църквата, както и многото останки от миналото на града – от неолита до епохата на кръстоносците, красива джамия и множество кафенета и ресторанти. Обяд в местен ресторант.

Хариса – тук се намира светилището с голямата статуя на Дева Мария от Ливан и се открива красива панорамна гледка към залива Джуней. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден Баалбек – Анджар - Ксара

Закуска. Обиколката започва с посещение на Баалбек (големият камък, Храмовете на Юпитер, Бакхус и Венера), последвано от Анжар, обяд и завършва с Ксара (дегустация на вино и посещение на пещерите).

Посещение на Баалбек – тук може да видите най-добре запазените останки от Римски храмове по тези земи. Храмовете посветени на Юпитер, Бакхус и Венера са от 1-3в. и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. В храмът на Юпитер 6 от 54-те огромни колони, които първоначално са ограждали светилището са оцелели до днес. Храмът има впечатляващ подиум и огромен правоъгълен двор, където са били правени жертвоприношения.

Отпътуване за Анджар, построен от Омайад халиф ал-Уалид Ибн Малек в началото на 8в. Зад здравите укрепления има останки от улици, 3 двореца, пазари, 2 хамама и джамия. Руините на древния град са пример за архитектура от времето на Омеядите и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант.

Отпътуване за Ксара където ще посетите винарна и дегустирате едни от най-добрите вина. Връщане в хотела. Нощувка.

 

5-ти ден Сидон – Тир - Магдуш

Закуска. Нашата обиколка започва с посещение на морския замък, Хан Ел Франдж и музея на сапуна в Сидон, след това некропола в Тир. Обяд и на връщане посещаваме Магдуш, където Света Дева Мария е чакала Исус, докато той е проповядвал в Сидон.

Отпътуване за Сайда /Сидон/ - третият голям финикийски град-държава. Името Сидон за първи път е споменато в текстове от 14в. пр. Хр. Своята златна епоха градът преживява през персийската епоха – края на 6в. – средата на 4в. пр. Хр. Сидон е бил открит град с културно влияние, включително египетско и гръцко. По време на персийския период Егейски скулптори са допринесли за близкия храм на Ешмун, бога на града. Той е асоцииран с Асклепий – гръцкия бог –лечител. След бунта си срещу персите и разрушенията през 351г. пр. Хр. градът никога не връща предишната си слава. По време на кръстоносците между 1110 и 1291г. добива престиж като втората от четирите баронии на Кралство Йерусалим. Днес руините от морския замък на кръстоносците и замъка Сен Луи все още могат да бъдат видени. От османския период е останала Голямата джамия, построена върху основите на сгради на кръстоносците и Хан ел Фран, построен от Фахредин II.

Отпътуване за Тир, град съществувал още през 3-тото хилядолетие пр. Хр. Първоначално селище на брега с островен град, около 10в. пр. Хр. крал Хирам е разширил селището и е построил 2 пристанища и храм на Мелкарт. Процъфтяващата морска търговия, колониите по Средиземноморието и боядисването с пурпурно е направил Тир много могъщ и богат град. През 6в. пр. Хр. жителите на Тир успешно успяват да се противопоставят на Новуходуносор в продължение на 13г., а Александър Велики го обсажда за 7 месеца и накрая го превзема като построява път от брега до острова. По римско време тук е построен прекрасен град. Останките от римските улици, арки, публични сгради, включително и един от най-големите хиподруми по това време, са едни от основните забележителности на Тир. През 1984г. ЮНЕСКО го вписва като световно наследство. Обяд в местен ресторант.

Посещение на Магдуш. Според християнската вяра, когато Исус е дошъл в Сидон, Дева Мария, която го е придружавала, е чакала Исус на върха на хълма, където днес е Магдуш. Тя е прекарала нощта в пещера, известна като Мантара или „Очакване“. Император Константин Велики е превърнал пещерата в светилище по молба на Св. Елена. Издигнал и кула в памет на Дева Мария, която била разрушена от голямото земетресение. По-късно крал Луи IX издигнал наблюдателна кула на същото място. Пещерата Мантара била случайно открита през 1726г. от овчар. Била открита и икона на Дева Мария от византийско време – 7 или 8в. от тогава пещерата е превърната в място за поклонение. 1860г. гръцката католическа църква става неин собственик и през 1880г. я превръща в светилище. Връщане в Бейрут. Нощувка.

 

6-ти ден Бейрут - Истанбул - София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София в 15:35ч. с прекачване в Истанбул. Кацане в София в 20:25ч.

Цени за Екскурзия в Ливан

Цена

Дата      База       Възрастен в двойна стая             Единична стая

01.05.2023 г.     BB           2455 лв.               2780 лв.

23.05.2023 г.     BB           2455 лв.               2780 лв.

19.09.2023 г.     BB           2455 лв.               2780 лв.

30.10.2023 г.     BB           2455 лв.               2780 лв.

 

Цената включва:

Самолетен билет София – Истанбул – Бейрут – Истанбул – София с Turkish Airlines с багаж до 23кг.;

Летищни такси;

Трансфер при пристигане и заминаване с посрещане при пристигане;

5 нощувки в хотел J Hotel & Spa 4* или подобен в Бейрут на база нощувка със закуска;

4 обяда в ливански ресторант по време на туристическата програма с включена една безалкохолна напитка;

Панорамна обиколка на Бейрут;

Екскурзия до Бейдетин и Дейр Ел Камар с обяд;

Екскурзия до Баалбек и Анджар с обяд;

Посещение на Винарна Ксара;

Посещение на Пещерата Джейта Грото и екскурзия до Хариса и Библос с обяд;

Екскурзия до Сайда, Тир и Магдуш с обяд;

Всички входни такси за обектите, посочени в програмата;

Професионален гид по време на обиколките на английски или руски език /превод от водача на групата/;

Водач от агенцията от България;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро;

 

Цената не включва:

Изхранване, неупоменато в програмата;

Разходи от личен характер;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ с включено COVID-19 покритие;

Сервизно обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи (заплащат се задължително на място директно на тях) – общо 25$ на човек за целия престой;

Виза;

Доплащане за единична стая – 325 лева;

Горивни такси;

 

Забележка:

Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 15 човека. При по-малко записани, екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане.

Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

 

Условия за записване и начин на плащане:

Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 700лв. от цената на организираното пътуване в лева;

До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

 

Необходими документи:

Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. Наложително е да няма виза или печат за влизане или излизане от Израел, в противен случай може да бъде отказано влизане на ливанска територия.

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

 

Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:

До 90 дни преди отпътуване – без неустойка;

От 89 до 60 дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);

Прекратяване от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

Прекратяване от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

При прекратяване от 19 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Допълнителна информация:

Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.88 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.

При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!

Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията!

Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

 

Резервирайте за екскурзия със самолет: Екскурзия в Ливан

Име*
Имейл*
Телефон*
Тръгване на дата
Връщане на дата
Възрастни
Деца
Моля, попълнете символите Евро Холидейс
Допълнителни изисквания / уточнения
Туристически гидове Туристически карти Сувенири от пътувания
за Вашето пътуване
пътуване
Туристически гидове Туристически карти
Сувенири от пътувания
Следвайте ни
Twitter
Twitter
Google+
Google+
Linked In
Linked In
Visa / MasterCard
© 2016 Еврохолидейс Всички плащания през сайта се извършват към Еврохолидейс ЕООД, ЕИК: 121867222.
BATA
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!