Евро Холидейс
+359 2 4444 660; 0879821052 10:00 - 19:00 от Пн - Пт /
Вашата поръчка (0)
Ливан
Екскурзия с автобус / самолет

Ливан
София – Истанбул – Бейрут – Тир – Магдуш – Сайда - Бейтeдин – Дейр ел Камар - Джейта Гротто – Джуние – Хариса – Библос – долината Бекаа - Баалбек - Анджар - Бейрут – Истанбул – София

6 дни
Цена на човек от
2595.00 лв.
Информация
/
Цени
/
Галерия
/
Резервирай

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Истанбул - Бейрут

Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 09.30 ч. за Истанбул. Кацане в 11.00 ч. Следващ полет в 12.25 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 14.15 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер и настанявяне в хотел. Свободно време за разходка, почивка и първи впечетления от ливанската столица. Нощувка.


Ден 2 екскурзия /включена в пакетната цена/ до Тир - Магдуш – Сайда

Закуска. Този ден се предвижда екскурзия до Тир – Магдуш – Сайда /включена в пакетната цена/. Отпътуване за Тир в Южен Ливан. Следва турситическа обиколка. Името на града означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Продължаваме към Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. Посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намераната икона на Дева Мария от VII в. Следващата спирка е в град Сайда /известен като древния Сидон/ или градът, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третият по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Подобно на Бейрут, Сидон е древен град с над четирихиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Водещата роля на града се запазва и след завладяването на финикийските територии от династията на Ахеменидите. По това време градът е едно от главните персийски пристанища, където империята започва да изгражда своя флот, който по-късно ще бъде използван във войните с Египет и Древна Елада. През следващите векове, изпълнени с повратни моменти и смяна на различни владетели, градът ще запази статута си на важно търговско пристанище. Днес Сайда, със своите паметници, спомен от различни епохи и култури е обект на посещение от много туристи. Посещение на крепостта-замък от времето на кръстоносците, разположена на брега на морето. Разходка през стария Мамлук сук, посещение на Музея на сапуна, както и на кервансарай Хан Ел Франж. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.


Ден 3 екскурзия /включена в пакетната цена/ - Бейрут /обиколка/ - Бейтедин - Дейр ел Камар

Закуска. Пълен туристически ден /всички посещения включени в пакетната цена/. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, преминал през периоди на възход и падение, до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! С характерния си ориенталски чар, примамливи кафенета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента, както и гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най–живописните и изпълнени с живот места в града. Следва посещение на сунитската джамия Мохамед ал Амин, наричана още „Синята джамия“, разположена в центъра на Бейрут, както и на маронитската катедрала Св. Георги, чиято неокласическа фасада и вътрешна декорация са вдъхновени от римската базилика Санта Мария Маджоре. Обиколката продължава с посещение на Националния музей, построен 1937 година, съхраняващ антики и съкровища от различни епохи, открити на територията на Ливан. Автобусна разходка на юг от Бейрут по крайбрежния път, наслаждавайки се на Средиземноморското лазурно крайбрежие и на дивната природа. Пристигане в Бейтeддин и посещение на Двореца - красив  модел на източната архитектура, независимо, че е построен в началото на XIX в., от Емир Бехир. Красивите арки, галерии и изтънчена декорация от знаменити художници се радват на посетители от цял свят и днес. Той представлява своеобразен музей на византийска мозайка, бижута и оръжия. Следва спирка за кратка разходка в Дейр ел Камар – живописно селце, кацнало на стръмните склонове на планината, отличаващо се със снежно белите си къщи, родно място на художници, писатели и политици, известно също като столицата на емирите. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.


Ден 4 Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос

Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто – приятел или съперник? Намирате се пред един национален ливански символ! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Посещение на горната пещера, а при добри метереологични условия и разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаваме към Джуние, откъдето с лифт групата ще се изкачи до храма на Св.Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града и от където се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Тук ще можете да направите снимки и на вековното кедрово дърво – символ на Ливан. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.


Ден 5 Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена + обяд с чаша вино/ до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар

Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек – Анджар. Отпътуване на изток в посока долината на Бекаа, сгушена между красиви селца, руини и винарни, разположена между двата най-високи в Ливан планински върхове. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Маршрутът продължава с кратка спирка на руините на Анджар, в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Обяд в местен ресторант с включена минерална вода, безалкохолно и чаша вино от най-известната в Ливан винарна Ксара, която е една от най-древните винарски изби в Ливан, намираща се в Захле - столицата на Бекаа. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.


Ден 6 Бейрут – Истанбул - София

Закуска. Свободно време за разходка, шопинг и индивидуално опознаване на ливанската столица. Трансфер от хотела за летището. Полет в 15.35 ч. за Истанбул. Кацане в 17.35 ч. Полет за София в 19.10 ч. Кацане на аерогара София в 20.25 ч.

 

Цени за Ливан

Екскурзия до ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + 2 обяда

       ЦЕНИ на база ВВ

 • 14.04 - 19.04.2023 - 2595 лв
 • 03.05 - 08.05.2023 - 2625 лв
 • 03.09 - 08.09.2023 - 2640 лв
 • 22.10 - 27.10.2023 - 2595 лв

         

        Цената включва:

 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
 • 5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел The Parisian Plaza 4****/The Parisian hotel 4**** или подобен
 • 1 обяд в местен ресторант в Дейр ел Камар 1 обяд с минерална вода, безалкохолно и чаша вино в местен ресторант в района на Анджар
 • всички трансфери от/до летището
 • туристическа програма на български език
 • еднодневна екскурзия до Тир - Магдуш – Сайда
 • еднодневна екскурзия Бейрут /обиколка/ с посещение на Националния музей - Бейтедин - Дейр ел Камар
 • еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
 • еднодневна екскурзия до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
 • местен екскурзовод на български или на руски език с превод от водача на групата
 • водач-представител от агенцията
 • медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR за тур. до 70 г.       Цената не включва:

 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/
 

Резервирайте за екскурзия с автобус / самолет: Ливан

Име*
Имейл*
Телефон*
Тръгване на дата
Връщане на дата
Възрастни
Деца
Моля, попълнете символите Евро Холидейс
Допълнителни изисквания / уточнения
Туристически гидове Туристически карти Сувенири от пътувания
за Вашето пътуване
пътуване
Туристически гидове Туристически карти
Сувенири от пътувания
Следвайте ни
Twitter
Twitter
Google+
Google+
Linked In
Linked In
Visa / MasterCard
© 2016 Еврохолидейс Всички плащания през сайта се извършват към Еврохолидейс ЕООД, ЕИК: 121867222.
BATA
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!